Skema Jawapan Sejarah PMR 2012

on Friday, October 12, 2012

 

Berikut adalah skema jawapan bagi Kertas Sejarah untuk Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) 2012. Jika ada apa-apa perubahan pada jawapan ini, admin akan beritahu kemudian. Mohon share & like post ini untuk kemudahan bersama. Semoga anda mendapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2012.
  1. A
  2. C
  3. C
  4. D
  5. A
  6. D
  7. D
  8. C
  9. B
  10. B
  11. C
  12. A
  13. A
  14. D
  15. C
  16. C
  17. A
  18. B
  19. D
  20. B
  21. D
  22. D
  23. B
  24. A
  25. C
  26. A
  27. A
  28. C
  29. C
  30. A
  31. D
  32. A
  33. B
  34. A
  35. B
  36. A
  37. C
  38. D
  39. C
  40. D
  41. A
  42. B
  43. C
  44. D
  45. B
  46. C
  47. D
  48. C
  49. D
  50. C
  51. A
  52. D
  53. D
  54. B
  55. B
  56. C
  57. D
  58. B
  59. A
  60. C
Ranking: 5

{ 71 comments... read them below or add one }

Anonymous said...

admin tlong crikan skema jwapan utk geografi bley x.??laww bley terima ksih ye..??


October 12, 2012 at 3:53 PM
Ming Bin said...

kalao dapat 43 betul , boleh tak dapat A ?


October 12, 2012 at 9:15 PM
Admin said...

kena dapat 48 dan ke atas baru dapat A..


October 12, 2012 at 9:35 PM
asyraf said...

campur dgn kerja kursus kn ?


October 12, 2012 at 10:50 PM
Muhammad Fauzi said...

Alhamdulillah 51/60
kalau campur dengan kerja kursus,tapi dapat 48 pun tak dapat A sebab per 60 tu dah campur dengan kerja kursus tu dan di darabkan dengan 100 dah jadi kurang daripada 80


October 13, 2012 at 9:59 AM
Anonymous said...

terima kasih untuk jawapan. saya dapat 95.


October 13, 2012 at 10:06 AM
Anonymous said...

Campur dengan kerja kursus sekali eh?


October 13, 2012 at 10:56 AM
Anonymous said...

kje kursus campur skali x..... saya dapat 43 jer..


October 13, 2012 at 11:40 AM
Anonymous said...

campur kerja khusus?? kerja khusus brape??


October 13, 2012 at 2:07 PM
Anonymous said...

kerja kursus akan tambah x


October 13, 2012 at 2:22 PM
Anonymous said...

kerja kursus x dicampur


October 13, 2012 at 7:57 PM
Anonymous said...

kerja kursus tak tambah markah dgn jawapan omr..harap maklum..wishing all the best. Xx


October 13, 2012 at 8:52 PM
Anonymous said...

CMPUR DEGAN KERJA KHUSUS X?


October 13, 2012 at 8:58 PM
Anonymous said...

sej geo tk kira folio....kh ja...cm dpt 50 sej...50/60x100


October 13, 2012 at 10:40 PM
Anonymous said...

Bkn satu C ker??


October 13, 2012 at 10:42 PM
Anonymous said...

Alhamdulilah dapat 100%!!! Nampaknya 1A dah dalam genggaman


October 13, 2012 at 11:32 PM
Anonymous said...

Please jwab...yng cari jwpn sjrh ni cikgu sjrh ka?
Sja nk tau...nk check untuk ank sye


October 14, 2012 at 12:32 AM
mizswawa said...

Syukur jela dengn mrkah tu , yg pstinye A


October 14, 2012 at 12:38 AM
Anonymous said...

kerja kursus tak campur.. kerja kursus kemahiran hidup je yang campur..


October 14, 2012 at 9:51 AM
Kimie Hakeymey said...

soalan 32 memang A kerr...??


October 14, 2012 at 11:20 AM
Anonymous said...

cikgu aq ckp kh je campor kerja kursus, yg lain x campor


October 14, 2012 at 1:02 PM
Anonymous said...

black paria(tiba2)


October 14, 2012 at 6:16 PM
Anonymous said...

No. 5 A/B?


October 15, 2012 at 12:43 PM
Anonymous said...

100%...alhamdullillah


October 15, 2012 at 5:32 PM
Anonymous said...

47/60 takde A ='(


October 15, 2012 at 7:17 PM
Anonymous said...

yahoo,saya dah dapat A 85%....cukupla...


October 15, 2012 at 8:54 PM
Anonymous said...

alhamdullilah...semua betul


October 15, 2012 at 9:46 PM
Anonymous said...

aku dapat sikit je , sedih :'(


October 16, 2012 at 1:18 AM
Anonymous said...

sape2 ade jawapan utk math paper 1 tak? tq :)


October 16, 2012 at 7:56 AM
Anonymous said...

aku dapat sikit je .


October 16, 2012 at 9:17 AM
Anonymous said...

boleh dpt jawapan untuk matematik 1?


October 16, 2012 at 11:15 AM
Anonymous said...

nama sy triple A dr MMP. saya nak komen sikit pasal jawapan nombor 41 berdasrka buku teks sejarah tingkatan tiga, ms 53, katanya
" walaupun sebahagian besar orang melayu menentang MU! namun tdapat jg skumpulan kecil org melayu yg menyokongnya. PKMM dan sekutunya spt API, AWAS dan BATAS tlh menyokong MU. antara alsannya ialah MU akan MENYATUKAN SISTEM PENTADBIRAN DI TANAH MELAYU".
bukan ke kenyataan tu sama dgn jawapan C iaitu menegakkan keselarasan perundangan? mohon rujuk semula.


October 16, 2012 at 4:46 PM
Anonymous said...

betul ke jawapan pada skema ni...? jangan syok sendiri sudahlah ye


October 17, 2012 at 7:22 AM
Anonymous said...

kerakyatan terbuka la cuba semak semula.


October 17, 2012 at 3:20 PM
Anonymous said...

kERJA KURSUS SEJ DAN GEO CAMPUR SEKALIYERRRR .. HARAP MAKLUUMM .. NAK KEPASTIAN TANYE CKGU SKOLAH ANDA SNDRYY . YG PENTING MARKAH GEO DICAMPUR SKALU


October 17, 2012 at 6:10 PM
Anonymous said...

betul ke sumber ni..?


October 18, 2012 at 9:04 AM
Anonymous said...

Kalau dapat 49 dapat A ka,?


October 18, 2012 at 9:09 AM
swift PCxpert said...

habis tu.. kerja khursus yg kita buat selama ni x masuk markah sej pmr ke??
waste of time...


October 18, 2012 at 4:56 PM
Anonymous said...

markah kerja kursus mang campur pown cuma x taw arr cmna proses pnambhn markah dea....


October 18, 2012 at 11:06 PM
Anonymous said...

Thanx 4 the answers :))


October 19, 2012 at 2:56 PM
Anonymous said...

Alhamdulillah... dapat 60/60 =)


October 19, 2012 at 8:43 PM
Anonymous said...

bkn ker sej n geo x dicamporkan skali ngan folio....
just kh je yg tambah dgn markah folio....

~sumber drpd cikgu yg menggubal soalan~


October 19, 2012 at 9:33 PM
wawa cherstely said...

haaaaa , 44/60 ='( rasa mcm nak meraung .


October 20, 2012 at 7:41 AM
Anonymous said...

korg nie yakin ke yg jawapan dlm skema nie btol
bak kate cikgu saya jgn over confident but kena ade self
confident....:}


October 23, 2012 at 4:43 PM
Nur Izzatti said...

aq lagi sikit tapi btul ker jawapan skema ni..?


October 24, 2012 at 9:40 AM
Anonymous said...

lulus berapa?


October 24, 2012 at 7:23 PM
Anonymous said...

KALAU DAPAT 47/60 ATAU 78% DAPAT 'A' TAK? SAYA RISAU NI.


October 25, 2012 at 9:19 AM
Anonymous said...

selalunya dpt 90 ke atas...but now i only get 50/60= 83% tapi okay lh tu kannn....:)


October 25, 2012 at 3:41 PM
Aina Munira said...

Betul ke ni ? Sedinyaa ! Dapat 43/60 je , confident boleh dpt A , hadoyy , dah lah jadi budakk target dekat sekolahh , malunyaa !


October 25, 2012 at 7:41 PM
Aina Munira said...

sedihnyaa ! dapat 43/60 je ,


October 25, 2012 at 7:47 PM
Anonymous said...

sy berjaye sy dpt 800% je..


October 29, 2012 at 4:17 PM
Anonymous said...

cikgu sye cek dpt 47/60.. huhu.. dpt 78% j. harap2 gred tahun nyh turun. blyh la dpt A


October 29, 2012 at 8:14 PM
khazanah said...

untuk pengetahuan semua markah kerja krusus hanya akn diberi kpd sesiapa yg xlulus ke hampir lulus..siapa hampir ke c,hampir ke b,hampir ke a,dan yang dpt a itu juga campuran kerja krusus..sekian


November 4, 2012 at 4:42 AM
fiera said...

Weyh,kowang agk2 toi ke x jwpn ny.rsau toi ler....


November 6, 2012 at 1:05 PM
Anonymous said...

huhu
harap kerja kursus inclde skali....


November 11, 2012 at 9:46 PM
_zAzaNua_ said...

hope keje kursus markah penoh -,-


November 15, 2012 at 1:21 PM
jeyha simpsons said...

eh, kalo aku dapat 43/60 takkan la tak boleh dapat A kot . kerja kursus kan ada ?


November 15, 2012 at 4:50 PM
Anonymous said...

Spm pnya xdak ka?


November 22, 2012 at 10:49 PM
Anonymous said...

DAPAT 59/60-SITI HIDAYAH HAMZAH adeque_choco@yahoo.com.my


November 26, 2012 at 3:32 AM
Anonymous said...

betul ke skema tu....
?


November 26, 2012 at 3:44 PM
priya nkka said...

sir is there any answer for other subject ? if got means ,can u post it sir please.


November 28, 2012 at 2:23 PM
Anonymous said...

Dapat 38? Jew? Hancur hatiku mengenang


November 28, 2012 at 9:31 PM
Anonymous said...

berapa markah untuk lulus?


November 30, 2012 at 12:30 PM
Hazwani Azhar :) said...

tak silapp , dah dapat 45 , ada harapan nak dapat A , so berdoalah . lg pon jangan berharap sgt dengan skema nii , kalauu markah kita kurang dari ini macam mana ? So , berdoalah . kita dah buad habis baik . Fighting awakII sekalian ! :)


December 3, 2012 at 2:10 AM
Anonymous said...

Cikgu kalau dapat 39 boleh dapat A tak?


December 5, 2012 at 2:47 PM
Anonymous said...

kerja kursus masuk atau tidak masuk


December 17, 2012 at 1:12 PM
Anonymous said...

Klu yg Sejarah SPM , ade skemanya tk ? ...


December 19, 2012 at 9:31 AM
Anonymous said...

dapat 52/60


December 25, 2012 at 7:00 PM

Post a Comment

 
© Malaysian Bite All Rights Reserved